Ingrediënten* 200 g sushirijst
* 2 eetlepels blanke natuurazijn
* 1/2 theelepel zout
* 2 theelepels suiker
* 100 g gerookte tonijnfilet (of andere vis)
* 2 theelepels dijonmosterd
* 25 g waterkers (zakje a 75 g)
* 3 sushi norivellen (pak a 10 vel, 22 g)
* 4 eetlepels sojasaus
Materialenbakpapier of plasticfolie
Voorbereiden1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van het vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door de rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.
BereidenPlakken tonijn besmeren met mosterd en elke plak in reepjes van ca. 1 cm breed snijden. Waterkers van de steeltjes
plukken. Velletje nori met gladde kant naar beneden op bakpapier of plasticfolie (of bamboe sushimatje) leggen. 1/3 deel van rijst ca. 2 cm van onderkant op helft van nori leggen. 1/3 deel van visreepjes op midden van rijst leggen. 1/3 deel van blaadjes waterkers erop leggen. Nori van onderkant af strak om vulling oprollen. Met (natgemaakt) scherp mes zijkanten van rolletje bijsnijden. Met rest van nori herhalen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
NabereidenMet natgemaakt mes rolletjes elk in 8 pakjes snijden. Sojasaus in kommetje doen en als dipsaus serveren.